Mintkyssar

Serverar: 35 portioner

Små smörkakor med mintfyllning

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 4 tsk kakao
  • 4 äggulor
  • Pepparmyntsolja
  • Garnering
  • 150 g blockchoklad
  • Matolja
  • (Silverkulor)
  • Instruktioner

    1. Kaka: Blanda smör socker och mjöl till en deg och låt den vila i kylen i en timma. Ställ upp ca 35 små bakformar på en plåt. Tryck ut degen i formarna så att det bildas en grop i mitten. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 200º C i 8 min.
    2. Tryck ut groparna med en sked så att gropen blir tillräckligt djup för att lägga i fyllning i. Låt kakorna kallna stjälp sedan ur kakorna.
    3. Fyllning: smält smöret och vispa sedan ihop smöret och florsockret. tillsätt sedan äggulorna en i taget, blanda i kakao och pepparmyntsolja. Klicka i lite fyllning i varje grop, ställ sedan kakorna i frysen en liten stund så att kakorna stelnar. Smält chokladen i ett vattenbad och blanda i lite matolja. Doppa kakorna i chokladen och lägg på några silverkulor. låt kakorna stelna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben