Mississippi mud cake med nonstop

Denna mäktiga kaka kan serveras till kaffet eller som en mäktig dessert tillsammans med vispgrädde eller glass.

Ingredienser

  • 250 g osaltat smör
  • 175 g choklad, delad i bitar
  • 5 dl farinsocker
  • 3 dl varmt vatten
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 dl extra fint mjöl
  • 1½ dl kakaopulver
  • 2 vispade ägg
  • 100 g nonstop
  • Florsocker att sikta över
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 150 grader. Smöra en fyrkantig form, ca 20 cm, och klä den med bakplåtspapper. Lägg smör, choklad, socker, vatten och snabbkaffe i en skål över vattenbad och låt smälta. Rör till en slät blandning och låt svalna i 15 minuter.
    2. Häll över chokladblandningen i en större skål, sikta ner mjölet och kakaon och rör ner äggen. Vispa med elvisp till en slät smet, vänd försiktigt ner nonstopen och häll i formen. Grädda i ca 1 timme.
    3. Ta ut ur formen och låt svalna. Lyft efter 10 minuter ut kakan ur formen. Sikta florsocker över, skär i små fyrkanter och servera. Överbliven kaka kan förvaras i en lufttät burk i upp till 5 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben