Mississippi mud cupcakes

Serverar: 12 portioner

Chokladiga cupcakes med smak av kaffe som innehåller en god fudge glaze och toppas med grädde och cocktailbär. Vilken bakelse!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ krm salt
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 100 g smör
  • 2 msk starkt kaffe
  • Fudge glaze
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • Garnering
  • Vispgrädde
  • Cocktailbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Smält smöret och rör ner kaffet. Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser.
    3. Placera ut papperformar i en muffinsplåt och fyll formarna med 2/3 smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. De ska sjunka ner i mitten efter att man tagit ut dem. Låt svalna.
    4. Koka upp grädde, mjölk och sirap i en kastrull. Ta bort från värmen och låt svalna en liten stund. Finhacka den mörka chokladen, häll i hacket i kastrullen och rör slätt. Låt svalna något. Häll den sedan i gropen på muffinsarna.
    5. Garnera med en klick vispad grädde och ett cocktailbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben