Mixad rotfruktssoppa toppad med getost och honung

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är en soppbas. Råvarorna varieras efter säsong.

Ingredienser

  • 800 g rotfrukter, t ex morot, palsternacka och rotselleri
  • Soppbas
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk konc, hönsfond
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • Till servering
  • 2 msk honung
  • 200 g getost
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • ½ baguette
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull.
    2. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter. Tillsätt rotfrukterna, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
    3. Mixa soppan med stavmixer till en slät konsistens. Ringla över honung och toppa med getost, timjan och krutonger.
    4. Krutonger: Sätt ugnen på 225 grader. Skär en halv baguette i tärningar. Ringla över 2 msk olivolja och strö över flingsalt. Rosta i ugnen 5-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben