Mjölkchokladpannacotta

Serverar: 4-6 portioner

Mmm - Mjölkchoklad- och pannacottaälskare se hit...

Ingredienser

  • 2½ dl mjölk
  • 2½ dl Milda mat & visp 26 %
  • 100 g mjölkchoklad, hackad
  • 1 msk socker, kan uteslutas
  • 3 gelatinblad
  • 250 g tranbär, frysta
  • 100 g strösocker
  • 1 dl vatten
  • Skalet av en apelsin
  • Riven choklad
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
    2. Koka upp mjölken och Milda tillsammans med sockret. Dra åt sidan och rör ner chokladen, vispa tills chokladen helt har smält. Rör ner de urpressade gelatinbladen.
    3. Häll pannacottan i portionsformar. Placera dem i kylskåp i minst 3–4 timmar.
    4. Koka upp vatten, socker, apelsinskal och stjälkar av mynta och låt sjuda i 5 minuter.
    5. Dra av kastrullen och lägg i tranbären. Låt lagen svalna.
    6. När pannacottan har stelnat och tranbären svalnat, garnera med tranbär, låt gärna lite av sockerlagen följa med.
    7. Garnera gärna med riven choklad och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben