Mjölkchokladpannacotta med hallonkaramell
Ännu otestat, det här numret av ICA-Kuriren har legat i gömmorna några månader! Men gott låter det!
Ingredienser
2 gelatinblad
4 dl mellangrädde
150 g mjölkchoklad i bitar
1/2 dl socker
250 g frysta hallon, halvtinade
1 msk vatten
Ev hallon till garnering
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt 10 minuter. Koka upp grädde och choklad, dra kastrullen från värmen och vispa så att chokladen smälter. Krama ur gelatinet och vispa ut bladen i gräddchokladen. Häll upp i portionsglas eller skålar och ställ kallt 3 timmar.
- Häll sockret i en kastrull och när det har smält och börjar bli gyllenbrunt häller du i hallon och vatten. Koka försiktigt så att sockret löser sig. Låt kallna. Sila bort kärnorna om du vill.
- Toppa pannacottan med hallonkaramellen och ev ett par vackra hela hallon.
Liknande recept
Kommentarer (0)