Mjölkchokladpannacotta med hallonkaramell

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Ännu otestat, det här numret av ICA-Kuriren har legat i gömmorna några månader! Men gott låter det!

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 4 dl mellangrädde
  • 150 g mjölkchoklad i bitar
  • 1/2 dl socker
  • 250 g frysta hallon, halvtinade
  • 1 msk vatten
  • Ev hallon till garnering
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt 10 minuter. Koka upp grädde och choklad, dra kastrullen från värmen och vispa så att chokladen smälter. Krama ur gelatinet och vispa ut bladen i gräddchokladen. Häll upp i portionsglas eller skålar och ställ kallt 3 timmar.
    2. Häll sockret i en kastrull och när det har smält och börjar bli gyllenbrunt häller du i hallon och vatten. Koka försiktigt så att sockret löser sig. Låt kallna. Sila bort kärnorna om du vill.
    3. Toppa pannacottan med hallonkaramellen och ev ett par vackra hela hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben