Mjölkchokladpannacotta med kardemumma
Variera smaksättningen efter behag. Toppa gärna med litet tärnad färsk frukt som t ex aprikoser, mango eller nektariner. Inte testat av mig än, jag hittade det just i Allers! Receptet ger 8 små eller 4 större portioner.
Ingredienser
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1/2 dl muscovadosocker
200 g mjölkchoklad
1/2 msk apelsinblomsvatten eller 1 msk apelsinlikör
1/2 tsk nykrossade kardemummafrön
Garnering
Färsk frukt
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.
- Koka upp grädden med sockret och dra kastrullen av plattan. Låt svalna ca 5 minuter. Är grädden för het blir konsistensen litet grynig. Bryt chokladen i bitar och rör ned dem i den varma grädden. Rör tills all choklad smält. Vispa hårt om den inte blir perfekt slät och glansig. Rör ned apelsinblomsvatten och kardemummafrön.
- Krama ur gelatinbladen lätt och rör ned dem så att de löser sig helt. Låt svalna något. Fördela i små glas. Låt stelna i kylen minst 5 timmar. Om du har bråttom kan du låta dem stå i frysen 45 minuter innan du flyttar över dem till kylen.
- Toppa till sist med tärnad frukt.
Liknande recept
Kommentarer (0)