Mjölkchokladpannacotta med kardemumma

Variera smaksättningen efter behag. Toppa gärna med litet tärnad färsk frukt som t ex aprikoser, mango eller nektariner. Inte testat av mig än, jag hittade det just i Allers! Receptet ger 8 små eller 4 större portioner.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1/2 dl muscovadosocker
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1/2 msk apelsinblomsvatten eller 1 msk apelsinlikör
  • 1/2 tsk nykrossade kardemummafrön
  • Garnering
  • Färsk frukt
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.
    2. Koka upp grädden med sockret och dra kastrullen av plattan. Låt svalna ca 5 minuter. Är grädden för het blir konsistensen litet grynig. Bryt chokladen i bitar och rör ned dem i den varma grädden. Rör tills all choklad smält. Vispa hårt om den inte blir perfekt slät och glansig. Rör ned apelsinblomsvatten och kardemummafrön.
    3. Krama ur gelatinbladen lätt och rör ned dem så att de löser sig helt. Låt svalna något. Fördela i små glas. Låt stelna i kylen minst 5 timmar. Om du har bråttom kan du låta dem stå i frysen 45 minuter innan du flyttar över dem till kylen.
    4. Toppa till sist med tärnad frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben