När min son var sjuk och vägrade äta var dessa muffins en räddare i nöden. Efter att ha ätit några stycken kom aptiten tillbaka och vips så funkade det att äta vanlig mat också. De är fortfarande obligatoriska vid helgdagar och sjukdagar.
Ingredienser
150 g smör
3 dl socker
3 ägg
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ sk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
1 ½ dl Oatly iMat
Instruktioner
- Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning.
Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Rör sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt sist Oatly Imat. Skeda sedan i smeten i muffinsformar. Fyll dem till ca hälften.
- Grädda på 225 grader i ca 10 - 14 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
För att göra dem helt mjölkfria kan man ta antingen mjölkfri margarin eller olja med mild smak. Havregrädden är verkligen bra i bakverk. =)