Mjölkfria chokladmuffins

När min son var sjuk och vägrade äta var dessa muffins en räddare i nöden. Efter att ha ätit några stycken kom aptiten tillbaka och vips så funkade det att äta vanlig mat också. De är fortfarande obligatoriska vid helgdagar och sjukdagar.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ sk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 ½ dl Oatly iMat
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Rör sedan ner dem i äggsmeten. Tillsätt sist Oatly Imat. Skeda sedan i smeten i muffinsformar. Fyll dem till ca hälften.
    2. Grädda på 225 grader i ca 10 - 14 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    GingerSpice 7 augusti 2011

    För att göra dem helt mjölkfria kan man ta antingen mjölkfri margarin eller olja med mild smak. Havregrädden är verkligen bra i bakverk. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben