Mjuk havrekaka

Serverar: 1 portioner

En saftig mjuk kaka med äpple och havregryn. Yoghurten gör den extra saftig.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äpplen
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl yoghurt
  • Smör eller margarin samt ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker poröst.
    2. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt.
    3. Skala och riv äpplena grovt. Rör ner dem i smeten.
    4. Blanda hayregryn, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt detta till smeten. Rör ner yoghurten.
    5. Häll smeten i en smord och bröad form, som rymmer ca 1 1/2 liter.
    6. Grädda i ugn vid 175° i ca 45 min eller tills kakan fått vacker färg och är genomgräddad. Prova med en sticka.
    7. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kossan 19 oktober 2008

    Tyvärr blev detta inte alls vad jag hade hoppats på. Smakade ej gott enligt oss.

    bakomat 30 januari 2009

    Prata om saftig! Fantastisk god, tycker Bakomat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben