En kaka för riktiga ingefärsälskare
Ingredienser
175 g smör eller margarin
2 dl strösocker
4 ägg
85 g syltad ingefära
1 msk lag från den syltade ingefäran
½ msk rivet citronskal
50 g hackad sötmandel
Garnering
100 g blockchoklad
ca 10 skalade sötmandlar
Instruktioner
- Rör matfett och socker vitt och poröst. Rör ner äggen, ett i sänder
- Hacka den syltade ingefäran. Blanda den med lite av mjölet.
Blanda resten av mjölet med bakpulvret och den malda ingefäran.
- Rör ner bägge mjölblandningarna i smeten. Tillsätt ingefärslag, rivet citronskal och hackad mandel.
- Häll smeten i en smord och bröad kakform (1½ l). Grädda kakan i ugn vid 175 grader i ca 1 1/4 tim eller tills den verkar genomgräddad. Prova med en sticka.
Låt kakan svalna.
- Smält blockchokladen över vattenbad. Garnera kakan med choklad och mandlar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Julmat i andra kulturer
Passa på att lära dig nya jultraditioner av vänner från andra länder e...
Snabb-Glögg
Snabb-Glögg betyder egentligen glödgat (upphettat) vin via glögd.
1...