Mjuk kaka med ingefära

Serverar: 1 portioner

En kaka för riktiga ingefärsälskare

Ingredienser

  • 175 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 85 g syltad ingefära
  • 1 msk lag från den syltade ingefäran
  • ½ msk rivet citronskal
  • 50 g hackad sötmandel
  • Garnering
  • 100 g blockchoklad
  • ca 10 skalade sötmandlar
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker vitt och poröst. Rör ner äggen, ett i sänder
    2. Hacka den syltade ingefäran. Blanda den med lite av mjölet. Blanda resten av mjölet med bakpulvret och den malda ingefäran.
    3. Rör ner bägge mjölblandningarna i smeten. Tillsätt ingefärslag, rivet citronskal och hackad mandel.
    4. Häll smeten i en smord och bröad kakform (1½ l). Grädda kakan i ugn vid 175 grader i ca 1 1/4 tim eller tills den verkar genomgräddad. Prova med en sticka. Låt kakan svalna.
    5. Smält blockchokladen över vattenbad. Garnera kakan med choklad och mandlar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmat i andra kulturer
    Passa på att lära dig nya jultraditioner av vänner från andra länder e...

    Snabb-Glögg
    Snabb-Glögg betyder egentligen glödgat (upphettat) vin via glögd. 1...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben