Mjuk kaka med jordgubbar

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Det här är en saftig, frisk kaka med fin smak av jordgubbar, som verkligen gör den annorlunda och speciell. Det går bra att använda lite övermogna bär till den och man kan också variera kryddningen efter önskan.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 3 dl farinsocker
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 krm riven muskot
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl mosade, färska jordgubbar
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och farin väl tills sockret smält ordentligt. Blanda kryddor, mjöl och bikarbonat väl. Rör ned det smälta matfettet i äggblandningen. Tillsätt gräddfil, jordgubbar och valnötter och blanda väl. Rör till sist ned mjölblandningen och rör om mycket väl.
    2. Häll smeten i en väl smord och bröad form, 1 1/2 l, och grädda kakan på nedersta falsen i 175° ca 1 timme eller tills den fått fin färg, pöst upp och verkar genomgräddad. Kakan blir saftig.
    3. Lossa kakan försiktigt runt kanterna med en kniv och låt den stå i formen en stund. Stjälp sedan upp den. Låt den svalna väl innan du lägger den i en burk.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    joddan 29 april 2009

    Jag trodde denna skulle smaka lite jordgubb, men nej. Den smaka mer som mjuk pepparkaka lr motorskaka utan krämen på kakan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben