Mjuk knäck

God knäck som smälter i munnen. Har fått receptet av min mormor. (1 kkp = 1 3/4 dl)

Ingredienser

  • 1 kkp grädde
  • 1 kkp strösocker
  • 1 kkp kakao
  • 1 tsk margarin
  • 1 tsk sirap
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde, socker och kakao. Låt det koka på svag värme i ca 20 min. Tillsätt margarin och sirap och låt det koka ytterligare 2-3 min.
    2. Häll knäcken i formar. Om den stelnar medan den hälls i formarna är det bara att värma upp den lite så att den blir lös igen.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10
    4.4
    100
    25

    Kommentarer (3)

    jessica890916 2 november 2008

    Asså jag förstår inte hur måttet kaffe kopp `är? Tänk om jag har en kaffe kopp på 1x1 m, eller omk jag har en på 5cmx5cm, alla kaffe kopparna är ju inte den samma. Tack för svar

    cherrie60 12 december 2008

    Ta dl då istället för det är alltid samma :)

    Lena22 21 december 2009

    Antar att du menar att man skall tillsätta Sirap o Margarinet efter kokningen? Det står socker på 2 ställen o inget om sirapen...

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Glass-för stora och små
    Numera är det en självklarhet att vi kan äta glass mest varje dag o...

    Gåslever och Sauternes
    I Frankrike ingår ofta ett glas Sauternes om man beställer gåslever...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben