Mjuk mandelkaka

En spännande kaka med mandel, lingonsylt och vallmofrön.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 2 ½ msk blått vallmofrö
  • ½ dl finhackad pistaschmandel
  • ½ dl lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
    3. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret omväxlande med mjölken. Dela smeten i tre lika stora delar.
    4. Smaksätt smet 1, med 2 ½ msk vallmofrön och häll i en smörjd och bröad sockerkaksform.
    5. Blanda smet 2, med pistaschmandel och häll den försiktigt i formen.
    6. Smaksätt smet 3, med lingonsylt och bred försiktigt över smeten i formen.
    7. Grädda ca 40 minuter, pröva med en sticka. Låt stå att svalna i 5 minuter och stjälp sedan upp kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben