Mjuk mandelkaka
En spännande kaka med mandel, lingonsylt och vallmofrön.
Ingredienser
100 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl mjölk
2 ½ msk blått vallmofrö
½ dl finhackad pistaschmandel
½ dl lingonsylt
Instruktioner
Ugn 175º.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret omväxlande med mjölken. Dela smeten i tre lika stora delar.
Smaksätt smet 1, med 2 ½ msk vallmofrön och häll i en smörjd och bröad sockerkaksform.
Blanda smet 2, med pistaschmandel och häll den försiktigt i formen.
Smaksätt smet 3, med lingonsylt och bred försiktigt över smeten i formen.
Grädda ca 40 minuter, pröva med en sticka. Låt stå att svalna i 5 minuter och stjälp sedan upp kakan.
Liknande recept
Mandelkaka med toscatäcke
10
Mandelkakor med smak av kaffe
5
30-40
1
Mandelkakor med kardemumma (glutenfria)
1 h 30 min
50
Dubbla mandelkakor
4.7
1 h
20-25
2
Mandelkakor med kolatäcke.
2
Onkel Sams mandelkakor
50
Mandelkaka med hallon
Mandelkaka
40 min
12
Mjuk mandelkaka med citron och kanel
1 h 30 min
10-12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!