Mjuk mandelkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

En väldigt god kaka som jag har tagit receptet i från 91 : ans bakbok.

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet ska av 1 citron
  • Granering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter. Riv manddelmassan grovt, tillsätt smör och rör poröst. Skilj äggen, och blanda ner gulorna en i taget i smeten och därefter ner mjöl, bakpulver och citronskal. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Själp upp kakan och sikta över florsocker när den har kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annie_ 1 juni 2012

    Vad ska ugnen vara på?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben