Mums jag älskar mjuk pepparkaka! Mycket god långpannekaka och dessutom enkel att göra.
Ingredienser
6 ½ dl filmjölk
6 ½ dl socker
9 dl vetemjöl
1 msk bikarbonat
1 ½ tsk mald kardemumma
1 msk kanel
1 msk malda kryddnejlikor
250 g smör eller margarin
2 matskedar lingonsylt
Glasyr
1 ask philadelphiaost
200 g rumstempererat smör
2 ½ dl florsocker
2-3 tsk vaniljsocker
Blev jättefina kakor. Eftersom de blev ganska höga kan man göra rutona mindre och på så sätt få ut fler kakor :) Philadelphiaosten tillför bra syra till glasyren så den känns riktig frisk och perfekt kombination till kryddorna i kakan. Ska bjuda på den på körövningen på onsdag, så då får jag "expertutlåtandet", men spontant får den en stark 4:a av mig idag.
Det blev många goda kakor av denna smeten:) Nästa gång ska jag blanda med elvisp eller sila de torra ingredienserna, så att jag slipper mjölklumpar.
Mycket lätta att göra. Mycket goda. Tack.
Mycket god mjuk pepparkaka blev det av detta ^^
Enkel att göra och supergod, en ny favorit! Räcker till många. Jag hade färdigblandad pepparkakskrydda i skåpet och ersatte kryddorna med det. Istället för filmjölk blev det naturell yoghurt. Fungerade utmärkt.
Det blev mycket kaka i förhållande till glasyr. Smeten fyllde halva långpannan (30*40) innan gräddningen så kanske går det att minska på ingredienserna. Kakan var dock mycket god!