Mjuk pepparkaka med crème fraiche och muscovadosocker

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Det blir inte alltid som man tänkt. Var så sugen på mjuk pepparkaka men hade inte "rätt" ingredienser hemma. Testade med det som fanns, och det gick lika bra det!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl Muscovadosocker (ljust)
  • 3 msk farinsocker
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl kesella
  • ½ tsk mald ingefära
  • ½ tsk mald kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Smör + ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en rund sockerkaksform med 1 ½ l volym. Smält smöret och låt det svalna något.
    3. Vispa ägg med strösocker, farinsocker och muscovadosocker. Det blir inte lika pösigt som när man bara har strösocker men det är viktigt att ägg och sockerblandningen ändå är helt slät.
    4. Rör i crème fraiche, kesella, smält smör samt kryddorna. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd blandningen varsamt i smeten och häll sedan smeten i formen.
    5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175-200 grader i ca 60 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben