Mjuk pepparkaka med crème fraiche och muscovadosocker
Serverar: 1 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Det blir inte alltid som man tänkt. Var så sugen på mjuk pepparkaka men hade inte "rätt" ingredienser hemma. Testade med det som fanns, och det gick lika bra det!
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl Muscovadosocker (ljust)
3 msk farinsocker
1 dl crème fraiche
½ dl kesella
½ tsk mald ingefära
½ tsk mald kanel
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smör + ströbröd till formen
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund sockerkaksform med 1 ½ l volym. Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa ägg med strösocker, farinsocker och muscovadosocker. Det blir inte lika pösigt som när man bara har strösocker men det är viktigt att ägg och sockerblandningen ändå är helt slät.
Rör i crème fraiche, kesella, smält smör samt kryddorna. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd blandningen varsamt i smeten och häll sedan smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175-200 grader i ca 60 min.