Mjuk vitlök och kapriskräm

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 15 minuter

En härlig aromkräm till grillat eller stekt kött, passar även till bakpotatis. Krämen smälter ut som en sås på köttet. Var noga med att smöret är ordentligt rumsvarmt innan ni börjar tillaga.

Ingredienser

  • 200 g smör (rumsvarmt)
  • 1 msk majonnäs (80 %)
  • 3-4 msk Grekisk yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk kapris
  • 3-4 klyftor vitlök
  • Paprikapulver
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    Lägg smör, majonnäs, Grekisk yoghurt och citronsaft i en bunke. Vispa med elvisp så det blir mjukt och smidigt. Krydda med paprikapulver, örtsalt och pressa i vitlöken. Vispa till allt är väl blandat och lätt laxrosa. Blanda sist ner kaprisen och rör om. Servera som aromsmör till grillat, stekt kött eller som bakpotatiskräm.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Bumbelna 16 mars 2013

    Detta verkar supergott, gillar alla indredienser. Sparar det och provaar till första grillen som jag hoppas är snart.

    Bumbelna 16 mars 2013

    Detta verkar supergott, gillar alla indredienser. Sparar det och provaar till första grillen som jag hoppas är snart.

    Bumbelna 16 mars 2013

    Detta verkar supergott, gillar alla indredienser. Sparar det och provaar till första grillen som jag hoppas är snart.

    Anderstam 16 mars 2013

    Kul att du blev nyfiken. Jag hade lite kräm kvar idag som breddes på hamburgerbröd. Med en nystekt hamburgare i. Även där blev det väldigt lyckat. LYCKA TILL!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben