Den här kakan kräver litet omsorg vid gräddningen men blir förödande god. Vinner bara på att göras ett par dagar i förväg.
Ingredienser
2 ägg
3 dl socker
50 g smält smör eller margarin
3 msk grädde
3 dl ströbröd
50 g skållad, mald mandel
1 tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 150°.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smält matfett och grädde. Blanda ströbröd, mandel och bakpulver och rör försiktigt ned detta. Häll smeten i en smord och bröad form, 1½ liter, och ställ kakan på galler i botten av ugnen. När kakan höjt sig något och lossnat litet från kanterna höjer du temperaturen till 175°. Sammanlagd gräddningstid ska vara ca 40 minuter.
Servera kakan med en klick vispgrädde och starkt kaffe. Gott till som variation är också citron- eller vaniljsås eller glass.