Mjuka mandelkakan

Serverar: 1 portioner

Den här kakan kräver litet omsorg vid gräddningen men blir förödande god. Vinner bara på att göras ett par dagar i förväg.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 50 g smält smör eller margarin
  • 3 msk grädde
  • 3 dl ströbröd
  • 50 g skållad, mald mandel
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smält matfett och grädde. Blanda ströbröd, mandel och bakpulver och rör försiktigt ned detta. Häll smeten i en smord och bröad form, 1½ liter, och ställ kakan på galler i botten av ugnen. När kakan höjt sig något och lossnat litet från kanterna höjer du temperaturen till 175°. Sammanlagd gräddningstid ska vara ca 40 minuter.
    3. Servera kakan med en klick vispgrädde och starkt kaffe. Gott till som variation är också citron- eller vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben