Mjukglass med vanilj, varma jordgubbar och smulströssel

Serverar: 2-4 portioner

Lättgjord, fräsch och krämig glass som du inte behöver glassmaskin till. Och inget är så gott och enkelt som snabbkokad, ännu ljummen jordgubbssylt till glass. Alltsammans toppas sedan med knapriga och goda kaksmulor.

Ingredienser

  • Mjukglass
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • Varma jordgubbar
  • 250 g jordgubbar
  • ½ dl socker
  • Smulströssel
  • 3/4 dl socker
  • 2 dl vetemjöl, 120 g
  • ½ tsk bakpulver
  • 1-2 krm flingsalt
  • 100 g kylskåpskallt smör
  • Instruktioner

    1. Mjukglass:
    2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Ställ in i frysen i ½ timme. Ta ut bunken ur frysen och rör om lite så att glassen fryser jämnt. Ställ in den i frysen igen i ca ½ timme. Ta ut glassen när den börjar bli lätt fryst. Vispa med elvisp i några minuter tills den blir mjuk och krämig. Servera direkt.
    3. Medan glassen står inne i frysen. Gör jordgubbssylten och smulströsslet under tiden.
    4. Smulströssel:
    5. Sätt ugnen på 200 grader. Kör ihop alla ingredienser till en smulig deg i en matberedare, eller nyp ihop för hand. Strö ut i en ugnsform och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Rör om ett par gånger under gräddningen för att skapa knapriga smulor. Låt svalna. Smulorna är hållbara i minst 1 vecka om de förvaras i en burk i rumstemperatur.
    6. Varma jordgubbar:
    7. Skölj och rensa jordgubbarna och dela dem eventuellt i halvor eller kvartar beroende på hur stora de är. Blanda jordgubbar och socker i en lite kastrull. Låt koka upp på medelvärme och sjud sakta någon minut. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker om du så önskar. Låt svalna lite.
    8. Servera glassen med de varma eller ljumma jordgubbarna och toppa med smulströsslet.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben