Mockabakelser

Det här receptet kommer från Sju sorters kakor. Enligt det ska det vara två maränger i varje bakelse, men jag brukar ta tre.

Ingredienser

  • Marängbottnar
  • 6 äggvitor (2 dl)
  • 3 ½ dl socker
  • Mockakräm
  • ½ dl bryggmalet kaffe
  • 1 ½ dl vatten
  • 250 g osaltat smör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 3 äggulor
  • Garnering
  • 2 påsar (à 35 g) mandelspån
  • 20 röda eller gröna cocktailbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Markera på bakplåtspapper 40 cirklar med 5 cm diameter. Smörj papperet och lägg det på en plåt.
    2. Blanda vitor och socker i en stor bunke. Ställ den i en kastrull med kokande vatten (se till att bunken sluter tätt mot kastrullkanten) och vispa tills marängsmeten blir tjock och fast.
    3. Lägg smeten i en strut av dubbelt bakplåtspapper. Klipp av nedtill så att hålet blir lillfingertjockt. Börja spritsa i mitten på varje cirkel och spritsa i spiral med litet mellanrum så att cirkeln blir fylld.
    4. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter eller tills marängen är torr. Låt kakorna svalna på galler.
    5. Brygg kaffet till mockakrämen. Rör sockret poröst med siktat florsocker. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör en stund mellan varje. Rör i det avsvalnade kaffet.
    6. Lägg ihop marängerna 2 och 2 med kräm emellan. Bred ett lager runtom kanten. Rulla eller vänd kakorna i mandelspån. Spritsa resten av krämen ovanpå bakelsen. Använd gärna en spritstratt i stjärnform. Sätt ett cocktailbär i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben