Fransk mockabakelse

Serverar: 12 portioner

Den här bakelsen har en ljuvlig smak av både mocka och mörk choklad.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1½ tsk snusmalet nescafé
  • Doppning
  • 75 g mörk blockchoklad
  • 1 msk kokosfett eller matolja
  • Fyllning
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 4 äggulor
  • 2 tsk snusmalet nescafé
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Mät upp vitorna och sockret i en bunke som placeras i en kastrull med sjudande vatten. Vispa marängmassan bland, seg och tjock. Vispa ner kaffepulvret.
    3. Fyll massan i en spritspåse och spritsa ut avlånga maränger på bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda marängerna i 15 minuter i 150 grader. Sänk temperaturen till 125 grader. Grädda sammanlagt ca 1 timme eller tills de känns torra. Låt dem gärna eftertorka i avstängd ugn med luckan på glänt.. Ugnen är en utmärkt förvaringsplats för maränger.
    5. Smält chokladen till doppningen i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Tillsätt fettet och rör om till en slät glasyr. Doppa ovansidan på hälften av marängerna i choklad. Doppa andra hälftens undersida. Lägg dem på smörpapper att stelna.
    6. Gör fyllningen: Smält chokladen i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa därefter grädden.
    7. Tillsätt äggulorna och kaffepulvret till chokladen och rör krämen slät. Vänd ner chokladkrämen i vispgrädden till en slät massa.
    8. Lägg samman marängbottnarna två och två med spritsad mousse emellan.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben