Mockabakelser

Serverar: 4 portioner

Läckra små frusna mockabakelser med cappuccinosmak. Har du inga små tartalettformar går det bra att göra en stor tårta i en rund form.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 portionspåse espressopulver, ca 1 msk
  • 3 msk florsocker med chokladsmak
  • 1 äggula
  • Garnering
  • 25 g riven choklad
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan grovt och blanda med äggen. Fördela i tartalettformar, ca 8 cm i diameter eller rund kakform, ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 8-10 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna.
    2. Vispa grädden med kaffepulver och florsocker. Rör ner äggulan. Fördela fyllningen i tartalettformarna. Strö över riven choklad. Ställ i frysen minst 3 timmar. Ta fram bakelserna 10 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben