Läckra små frusna mockabakelser med cappuccinosmak.
Har du inga små tartalettformar går det bra att göra en stor tårta i en rund form.
Ingredienser
200 g mandelmassa
2 ägg
Fyllning
4 dl vispgrädde
1 portionspåse espressopulver, ca 1 msk
3 msk florsocker med chokladsmak
1 äggula
Garnering
25 g riven choklad
Instruktioner
- Riv mandelmassan grovt och blanda med äggen. Fördela i tartalettformar, ca 8 cm i diameter eller rund kakform, ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 8-10 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna.
- Vispa grädden med kaffepulver och florsocker. Rör ner äggulan.
Fördela fyllningen i tartalettformarna. Strö över riven choklad.
Ställ i frysen minst 3 timmar.
Ta fram bakelserna 10 minuter före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)