Mockaglass

Serverar: 4 portioner

Glass är ju aldrig fel....

Ingredienser

  • 6 dl vispgrädde
  • 2 msk snabbkaffe
  • 4 msk mjölk
  • 1 ½ dl florsocker
  • Myntakvistar till garnering
  • 4 msk riven mörk choklad eller mjölkchoklad till garnering
  • Instruktioner

    1. Häll grädden i en panna och strö i snabbkaffet. Rör om på svag värme tills kaffet är helt upplöst. Låt svalna.
    2. Flytta över grädden till en stor skål och vispa ner mjölken. Vispa lätt tills grädden börjar tjockna. Sikta ner florsockret och blanda försiktigt. Blanda tills sockret har smält.
    3. Häll smeten i fryssäker, grund skål. Frys 45 min tills smeten är hård kring kanterna. Ta ut ur frysen och rör om med en gaffel så att smeten blir jämn och slät.
    4. Frys in glassen igen ca 2 timmar tills den är helt fryst. Ställ i kylen minst 20 min innan servering så att den blir mjuk. Lägg upp i dessertskålar, garnera med mynta och strö över choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben