Smaskig glass med kaffesmak.
Valnötterna går bra att förvara i glasburk, kan även användas i bakverk.
Ingredienser
4 äggulor
200 g socker
1 msk kaffepulver
2 msk kakaopulver
1 dl grädde
4 äggvitor
2½ dl vispad grädde
60 g valnötter
50 g socker
Instruktioner
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt kaffepulver, kakao och vispgrädde. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner i äggmassan.
Vänd den vispade grädden ner i smeten, och häll i små portionsformar. Ställ i frys 3-4 timmar.
Smält sockret på pannan, och när det är gyllenbrunt vänds nötterna i, så de blir karamelliserade. Häll ut på bakpapper, skilj med 2 gafflar.
Servera glassen med valnötterna, och ev. en god chokladsås till.