Mockaglass med karamelliserade valnötter

Serverar: 6 portioner

Tid: 4 timmar

Smaskig glass med kaffesmak. Valnötterna går bra att förvara i glasburk, kan även användas i bakverk.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 200 g socker
  • 1 msk kaffepulver
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 dl grädde
  • 4 äggvitor
  • 2½ dl vispad grädde
  • 60 g valnötter
  • 50 g socker
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Tillsätt kaffepulver, kakao och vispgrädde. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner i äggmassan. Vänd den vispade grädden ner i smeten, och häll i små portionsformar. Ställ i frys 3-4 timmar.
    2. Smält sockret på pannan, och när det är gyllenbrunt vänds nötterna i, så de blir karamelliserade. Häll ut på bakpapper, skilj med 2 gafflar.
    3. Servera glassen med valnötterna, och ev. en god chokladsås till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben