Mörk chokladtryffel cupcakes

Serverar: 24 portioner

Gott med tryffelsmak på muffens..

Ingredienser

  • Cupcake
  • 6 dl mjöl
  • 2 dl kakao
  • 5 dl socker
  • 3 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 1/4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg + 1 äggula
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl + 4 msk olja
  • 1,5 dl varmt vatten
  • Frosting
  • 450 g mörk choklad (bra kvalité), hackat fint
  • 6 msk kakao
  • 6 msk kokat vatten
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 350 g smör, rumstemperatur
  • 1 dl florsocker
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Cupcake: Sätt ugnen på 175 grader. Sikta ihop alla torra ingredienser (mjöl, kakao, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, salt) i en stor skål. Vispa i äggen (+ äggulan), mjölk, olja, och vatten i den stora skålen med alla torra ingredienser. Rör om tills allt blandats väl. Fyll varje form till 2/3 och grädda i ca 20 min (tills tandpetaren du sticker i mitten kommer ut torr). Låt svalna.
    2. Frosting: Smält chokladen över vattenbad eller i micron (30 sek i taget och rör om så det inte bränns). Låt svalna något. Blanda kakao, bikarbonat och vatten i en lite skål och rör om tills klumparna försvinner. Vispa smör, socker och salt fluffigt (ca 3-4 min). Tillsätt smält choklad och vispa tills allt blandats väl, gör samma sak med kakao blandningen. Spritsa över frostingen på cupcaken. Ha på valfri dekoration!
    3. Obs! Om du stoppar in frostingen i kylen över natten kommer det att hårdna, låt komma till rumstemperatur innan användning. Gör för enkelhetens skull frostingen innan den ska spritsas på cupcaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben