Monika Ahlbergs kaffepraliner

En guldgruva för kaffeälskaren. Fantastiskt gott till - en kopp kaffe.

Ingredienser

  • 1/2 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad, gärna med hög kakaohalt
  • 2 msk starkt kaffe, helst Espresso (cirkamängd)
  • Garnering
  • 50 g vit choklad
  • Chokladkaffebönor
  • Instruktioner

    1. Hetta upp grädden i en tjockbottnad kastrull.
    2. Bryt den mörka chokladen i bitar och lägg ner i grädden. Rör tills all choklad smält. Tillsätt kaffet.
    3. Häll upp i ischokladformar och ställ svalt tills det stelnat.
    4. Smält den vita chokladen i ett vattenbad.
    5. Klicka eller spritsa ut en klick vit choklad i varje form. Tryck dit en chokladkaffeböna. Förvara svalt.

    Liknande recept

    5
    30 min
    35
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben