Monikas potatissallad

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god potatissallad att äta till skivad kall rostbiff, kassler eller kycklinglår. Bra festmat vid födelsedagar m.m.

Ingredienser

  • 2 kg kokt potatis
  • 3 dl kefir
  • 2 dl lättmajonäs
  • 3 dl gräddfil
  • 2 purjolökar
  • ½ dl bostongurka
  • ½ paprika
  • ½ -1 tsk salt
  • 2 tsk. socker
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    Rör ihop kefir, gräddfil, lättmajonäs och kryddorna . Tärna den kokta potatisen . Skiva purjolöken och dela skivorna på mitten . Tvätta skiva och hacka paprikan grovt . Lägg i tärnad potatis, skivad purjolök , bostongurka , paprikahacket och persiljan och rör om ordentligt så allt blandar sig väl . Smaka av med mer kryddor om så behövs . Låt dra ett dygn innan serveringen . Servera skivad kassler, skivad rostbiff eller stekta kalla kycklinglår till potatissalladen . Servera även en grönsallad till. Att dricka: Vin, vatten eller öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben