Monikas rulltårtebakelser

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegoda och smaskiga lyxbakelser som är enkla att göra. MUMS fillibaba!

Ingredienser

  • Rulltårta
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde eller mjölk
  • Fyllning
  • 1 dl Jordgubbssylt eller annan sylt
  • Garnering
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 burk persikor i sockerlager
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader så att den är varm när du du vispat ihop smeten.
    2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner mjöl och bakpulver omväxlande med mjölken/grädden till en jämn smet.
    3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
    4. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft.
    5. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat med varmluft. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.
    6. Stjälp direkt upp tårtan på sockrat papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.
    7. Lägg persikorna i en sil och sila bort saften från persikorna. Låt stå och rinna av minst 15 minuter. Se till att ihåligheten på persikorna ligger neråt, så att all saft kan rinna bort.
    8. Fyllning: Bred på jordgubbssylten och rulla ihop den. Låt rulltårtan ligga kallt en stund.innan du skär upp den.
    9. Bakelserna: Skär cirka 3 cm tjocka skivor och lägg dem på ett stort fat. Vispa grädde och socker så det blir fast. Lägg en klick grädde på varje rulltårtebit och garnera med en halv persika, se till att håligheten ligger neråt. Bakelsen liknar nu ett ägg med vitan runt om kring.. MUMS! Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben