Monikas toppengoda potatissallad med kallskuret

Serverar: 4-6 portioner

En av mina favoriter! En mycket god potatissallad som alla jag bjudit vill ha receptet på. Favoritköttet till detta är örtmarinerad kalkon och vinmarinerad rostbiff skuret i tunna skivor. Bjud gärna en god grönsallad till. Även kycklingklubbor och tunnskivad kassler är gott till.

Ingredienser

  • 1 kg kokt tärnad potatis
  • 1 purjolök, normalstor
  • 1-2 msk rödlök, grovt hackad
  • 1 dl bostongurka
  • 1-1 ½ dl fruktcocktail
  • ½ dl inlagd paprikasallad, på burk
  • 2 dl crème fraiche eller A-fil
  • 3 dl gräddfil
  • ½-1 dl lättmajonnäs
  • 2-3 msk slottssenap
  • 3 msk persilja, hackad
  • 3 msk hackad dill
  • 3 msk gräslök, finhackad
  • 2 krm salladskrydda
  • ½ krm paprikapulver
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, ganska mycket
  • Tillbehör
  • 400 g kalkon, Ingelstads örtmarinerad i tunna skivor
  • 400 g rostbiff, vinmarinerad i skurna i tunna skivor
  • Instruktioner

    1. Kok potatisen i lättsaltat vatten, helst dagen innan. Sila bort vattnet. Låt potatisen stå kallt och täckt med lock.
    2. Potatissallad: Skär potatisarna i små tärningar. Skiva och hacka purjolöken grovt. Skiva och hacka rödlöken i bitar. Hacka dill, persilja och gräslök.
    3. Rör ihop gräddfil, majonnäs, senap och bostongurka i en stor skål. Krydda med det hackade kryddgröna och salt och övriga kryddor. Blanda försiktigt ner den tärnade potatisen, fruktcocktailen, paprikasalladen och crème fraiche (A-fil). Smaka av och tillsätt mer kryddor om Ni känner för det.
    4. Låt stå minst 3 timmar innan serveringen, helst över natten.
    5. Serveringstips! Välj mellan några av dessa delikatesser: Tunt skivad örtmarinerad kalkon, vinmarinerad rostbiff, kassler eller kycklingklubbor till potatissalladen.
    6. Bjud valfri grönsallad och gärna något gott bröd, smör och ost. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben