Morgonfrallor med kli

Det blir 12 frallor. Ett tips, pensla med ägg innan gräddnig och strö på krossat linfrö, ännu nyttigare frallor.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vetekli
  • 4-5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader . Smula jästen i en bunke. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, olja, salt, vetekli och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. Ta upp och knåda degen på mjölat arbetsbord med resterande mjöl. Dela degen i 12 bitar. Rulla släta bullar av degen och vänd dem i lite vetemjöl. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare ca 20 min. Grädda frallorna mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 min. Låt kallna på galler.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    15
    55

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben