Grova muffins

Jättegoda, nyttiga och saftiga!

Ingredienser

  • 1 1/2 dl kli råg/vete
  • 1 1/2 dl müsli
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl fruktos/socker
  • 1/2 dl olja
  • 1 1/2 dl kefir/yoghurt
  • 1 banan som mosas med gaffel
  • 1/2 äpple skuret i små tärningar
  • Instruktioner

    1. Blanda följande i en skål: råg/vetekli, müsli, grovt rågmjöl, vetemjöl, bakpulver, kardemumma och kanel.
    2. Blanda i en annan skål följande: ägg och fruktos/socker.
    3. Därefter tillsätts: olja, kefir/yoghurt och banan som mosas med gaffel.
    4. Skär äpplet i små tärningar, strö lite mjöl över hacket.
    5. Blanda de torra ingredienserna med äggblandningen. Sist tillsätts det skurna äpplet.
    6. Klicka upp smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 175°C i ca 20 min.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (3)

    huumm 30 maj 2009

    Jättegoda muffins=) Smaken påminner lite om pepparkakor tycker jag. Istället för socker använde jag brun farin och för att göra dem laktosfria använde jag laktosfri mat-yoghurt annars följde jag receptet til stor del. Dem är precis som beskrivningen jätegoda nyttiga och saftiga.

    tjorvenida 6 augusti 2011

    Så sjukt goda muffins tror jag aldrig jag smakat!! Mums!!!

    Ieriksson1 11 september 2011

    Mycket goda och mättande perfekt mellanmål!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben