Grov långfranska

Serverar: 2 portioner

Nyttig med mycket fibrer. Lättbakad

Ingredienser

  • 30 g smör
  • 1 ½ pkt jäst
  • 8 dl vatten, 37º
  • 1 ½ dl fiberhavregryn
  • ½ dl linfrö
  • 1 ½ dl grynblandning 4 sädesslag
  • 1 msk salt
  • 16-17 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda med vattnet, jästen och övriga ingredienser. Arbeta länge, gärna i assistent. Spara 1dl av mjölet till utbakningen.
    2. Jäs till dubbel storlek, minst 35 min.
    3. Baka ut till 2 limpor som gräddas i avlånga, välsmorda formar efter att ha jäst ytterligare 35 min.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen, 200º i 30 min.
    5. Ta bröden ur formarna, vänd dem upp och ner och grädda ytterligare i 5 min. Detta för att få frasig stekyta även på undersidan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    essim 22 april 2010

    Jättegott bröd, lätt att baka också. Vill du ha bild i receptet?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben