En enkel matpaj som jag gör med det vi alltid har hemma och ibland lägger ner något som blivit över från lunchen eller middagen dagen innan.
Ingredienser
Deg
50 g smör eller margarin
3½dl mjöl (blanda tex vete, grahamsmjöl och kli)
Salt
1 tsk gurkmeja
Ca 4 msk kallt vatten
Fyllning
2 dl färska champinjoner
2 dl blandade grönsaker (tex ärtor,majs,paprika)
½ paprika
120 g bacon
50 g ost
Äggstanning
2 ägg
2 äggvitor
3dl mjölk
½ dl blandade örter (persilja,basilika, gräslök)
1dl sås, valfri sort
Salt
Peppar
Instruktioner
- Starta ugnen på 225grader
- Blanda alla ingredienser till degen till en ganska fast deg, ta mer vatten vid behov.
- Kavla ut degen och tryck sedan ned den i formen. Själv skär jag först ut botten efter formen och sedan kanten.
Förgrädda ca 15 min
- Vispa äggen och tillsätt resterande ingredienser. Jag gör ofta sås och det som blivit över från dagen innan häller jag i, denna gång blev det kantarellsås. Det spelar ingen roll om det är grönsaker eller svamp i såsen.
- Lägg osten och hackad bacon i en gryta på svag värme, rör tills osten smält och ta den sedan av plattan.
Skär svampen i fina skivor och paprikan i strimlor.
Häll alla ingredienser i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 25min eller tills stanningen börjar kännas fast.
- Njut med en enkel grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Halloweenfest
Först under senare år har det blivit mer vanligt i Sverige att fira...