Mormor Ingrids äppelkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel och god äppelkaka som inte innehåller ägg. Receptet har jag fått av min mamma i början av 80-talet. Man kan äta den både med och utan vaniljsås.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 50 g smält avsvalnat margarin
  • 3-4 äpplen i tunna skivor
  • 1/2 msk kanel
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en kakform ca 1 1/2 l Sätt ugnen på 200 grader
    2. Blanda alla torra ingredienser till kakan. Tillsätt sen mjölken och margarinet. Häll upp smeten i formen. Skala och skiva äpplena Vänd dom i kanel och sockerblandningen. Stick ner äppelskivorna i sockerkakssmeten. Stek kakan i ca 30-40- minuter. Prova med sticka om den är färdig
    3. Kakan är god som den är, men kan även avnjutas med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben