Enkel och god äppelkaka som inte innehåller ägg. Receptet har jag fått av min mamma i början av 80-talet. Man kan äta den både med och utan vaniljsås.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
1,5 dl mjölk
50 g smält avsvalnat margarin
3-4 äpplen i tunna skivor
1/2 msk kanel
1 msk socker
Instruktioner
Smörj och bröa en kakform ca 1 1/2 l
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla torra ingredienser till kakan.
Tillsätt sen mjölken och margarinet.
Häll upp smeten i formen.
Skala och skiva äpplena
Vänd dom i kanel och sockerblandningen.
Stick ner äppelskivorna i sockerkakssmeten.
Stek kakan i ca 30-40- minuter.
Prova med sticka om den är färdig
Kakan är god som den är, men kan även avnjutas med vaniljsås.