Små salta bullar som passar både att servera som förrätt eller på påskbuffén. De är fantastiskt goda att servera till kokt ägg och gärna med lite smält smör.
Ingredienser
60 g smör
2 1/4 dl skorpmjöl
2 burkar ansjovis, á 125 g
3 ägg
7-8 dl standardmjölk
1 tsk socker
Smör och skorpmjöl till formarna
Tillbehör
Hårdkokta ägg
Smält smör
Instruktioner
Smält smöret och blanda med skorpmjölet. Finhacka ansjovisfiléerna och blanda i dem. Vispa upp ägg och mjölk med sockret och rör ner det i ansjovisblandningen. Låt stå i kyl tills skorpmjölet mjukats upp, gärna över natten.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj och bröa små pastejformar noga och se till att skorpmjölet täcker överallt. Fyll formarna till 2/3 och grädda 15-20 minuter mitt i ugnen tills smeten stannat.
Hacka under tiden några hårdkokta ägg, lägg på uppläggningsfat. När ansjovisbullarna är klara stjälps de försiktigt upp på äggbädden. Servera med smält smör.