Mormors äppelpannkaka

Serverar: 4 portioner

Att avsluta en måltid med ugnspannkaka tänker man kanske inte på i första taget. Men gräddad så här under ett täcke av äpple, socker och kanel blir det en mumsig efterrätt med vaniljglass till.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 3/4 tsk salt
  • skal av 1 citron
  • 3-4 skalade urkärnade äpplen
  • 2 msk kanel
  • 3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjöl, salt och citronskal.
    2. Häll smeten i smord långpanna eller stekpanna, som först värmts i ugnen.
    3. Skiva äpplena och lägg dem på smeten. Strö på kanel och socker.
    4. Grädda i 250 grader ca 35 minuter tills pannkakan fått färg och är genomgräddad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben