Mormors ajakakor

Dessa härligt smarriga småkakor har gått från min mormor till min mamma och många kalllar dem Piglets ajakakor efter min mor.

Ingredienser

  • Degen
  • 200 g fast smör
  • ½ dl socker
  • ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,74 dl potatismjöl
  • Smörkrämen
  • 4 msk fast smör
  • 2 ½ dl florsocker
  • karamellfärg, röd, grön eller blå
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Degen: Arbeta samman smöret, sockret och vaniljsockret. Arbeta in de andra ingredienserna. Lägg degen i kylen några minuter. (Gör smörkrämen under tiden.) Spritsa ut degen med en vevspritsare till små runda former. Grädda i ugnen tills de ser lite gyllene ut.
    3. Smörkrämen: Ta en gaffel och mosa samman smöret och florsockret till en jämn smet. Tillsätt karamellfärg, några droppar. Ta två kakor och smeta på smörkrämen på den enas undersida. Tryck de två kakorna mot varandra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben