Mormors brunsås

Serverar: 4 portioner

Mormors bruna sås...är den "perfekta" såsen till pannbiffar, köttbullar, gammaldags fläskstek...

Ingredienser

  • 1 msk flytande Becel
  • 1 finhackad lök
  • 10 g finskuren bacon
  • 4 dl kalv- eller fläskbuljong
  • 2 msk Maizena brun redning
  • 1 dl Milda Mat
  • Instruktioner

    1. Häll Becel i en liten gryta och värm upp den.
    2. Fräs sedan lök och bacon tills de får en ljusbrun färg. Tillsätt buljongen och låt den sjuda i ca 5 minuter. Red såsen med Maizena brun redning under omrörning och tillsätt till sist Milda.
    3. Smaka av med salt och peppar. Såsen kan ev. mixas för att få en slätare konsistens.
    4. Tips! Den perfekta såsen till pannbiffar, köttbullar och gammaldags fläskstek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben