Mormors enkla kotlettlåda!

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Detta recept bjöd min mormor på på 70-talet. Gott, enkelt, billigt och kan användas både till vardag som fest. Kotletterna smälter i munnen och man kan inte sluta äta av riset. Det kan också ökas på om man är fler än fyra personer. Bara beräkna om. Sköter sig själv i ugnen så man får tid till annat och kan förbereda.

Ingredienser

  • 4 kotletter, helst med ben
  • 4 dl ris
  • 1 L vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 dm purjolök
  • 2 tomater
  • 2 dl riven ost
  • Grillkrydda eller salt och peppar
  • Instruktioner

    1. Krydda kotletterna med grillkryddan (eller salt och peppar om du föredrar det). Stek dem gyllenbruna i lite margarin (dom behöver bara få färg). Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Strö ut det råa riset i en ugnsform med höga kanter. Hacka purjolöken och strö över det på riset. Lägg dom stekta kotletterna på purjolöken. Slå på buljongen (kotletterna ska "simma" i vattnet). Dela tomaterna i halvor och lägg dom i vattnet ex en i vardera hörn. Strö på riven ost.
    2. Gratinera i ugnen i 225 grader ca 40 min eller tills riset har kokat torrt. Kan behöva täckas med folie mot slutet.
    3. Servera med valfri grönt, sallad är gott till.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (5)

    bikbok 4 augusti 2009

    Detta låter verkligen gott :)

    mv 8 augusti 2009

    Låter gott. Detta blir det till middag i morgon :)

    s-80 6 oktober 2009

    En väldigt tråkig låda som ingen i familjen tyckte var något speciellt

    Tzentral 14 oktober 2011

    Blev riktigt gott, barnen älskade den, bytte dock ut purjolök mot rödlök och hade kalvbuljong istället för köttbuljong.

    P0nee 1 november 2012

    Galet gott tyckte alla i familjen! Jag la på mer ost än vad som stod och nästa gång ska ja blanda svamp, mer purjolök och i bottnen istället för lager på lager! Helt klart värt en 5a, så gott å såå enkelt!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben