Mormors enkla kotlettlåda!
Detta recept bjöd min mormor på på 70-talet. Gott, enkelt, billigt och kan användas både till vardag som fest. Kotletterna smälter i munnen och man kan inte sluta äta av riset.
Det kan också ökas på om man är fler än fyra personer. Bara beräkna om. Sköter sig själv i ugnen så man får tid till annat och kan förbereda.
Ingredienser
4 kotletter, helst med ben
4 dl ris
1 L vatten
2 köttbuljongtärningar
2 dm purjolök
2 tomater
2 dl riven ost
Grillkrydda eller salt och peppar
Instruktioner
- Krydda kotletterna med grillkryddan (eller salt och peppar om du föredrar det).
Stek dem gyllenbruna i lite margarin (dom behöver bara få färg).
Koka upp vattnet med buljongtärningarna.
Strö ut det råa riset i en ugnsform med höga kanter.
Hacka purjolöken och strö över det på riset.
Lägg dom stekta kotletterna på purjolöken.
Slå på buljongen (kotletterna ska "simma" i vattnet).
Dela tomaterna i halvor och lägg dom i vattnet ex en i vardera hörn.
Strö på riven ost.
- Gratinera i ugnen i 225 grader ca 40 min eller tills riset har kokat torrt.
Kan behöva täckas med folie mot slutet.
- Servera med valfri grönt, sallad är gott till.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Detta låter verkligen gott :)
Låter gott. Detta blir det till middag i morgon :)
En väldigt tråkig låda som ingen i familjen tyckte var något speciellt
Blev riktigt gott, barnen älskade den, bytte dock ut purjolök mot rödlök och hade kalvbuljong istället för köttbuljong.
Galet gott tyckte alla i familjen! Jag la på mer ost än vad som stod och nästa gång ska ja blanda svamp, mer purjolök och i bottnen istället för lager på lager! Helt klart värt en 5a, så gott å såå enkelt!!