Mormors Fläderblomstårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Min mormor gjorde alltid fläderblomssaft. Jag gillade att hon blandade den med äpplejuice. Testa det!!!! Här kommer ett riktigt somrigt recept på en tårta.

Ingredienser

  • 500 g marsipan
  • 4 äggvitor
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1½ dl fläderblomssaft, koncentrerad
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g socker
  • 2½ tsk maizena
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 100 g smör
  • Garnering
  • Rivet citronskal av ½ citron
  • 500 g halva jordgubbar
  • 3 dl vispad grädde, valfritt
  • Instruktioner

    1. Riv marsipanen grovt i matberedare. Tillsätt äggvitor, en i taget. Kör 1 minut.
    2. Rita 3 cirklar ( 24 cm ) på bakplåtspapper. Bred på marsipansmeten. Grädda 10-12 minuter vid 175 grader.
    3. Lossna bottnarna, och låt svalna utan papper på galler.
    4. Vispa ihop äggulor, flädersaft, grädde, socker, maizena och citronskal i kastrull. Koka ihop till en tjock kräm. Ta av från värmen, och rör ner smör.
    5. Lägg ihop tårtbottnarna med kräm emellan. Garnera ev med grädde på kanterna, spritsa gärna på det. Lägg på jordgubbar och strö över citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben