Mormors goda ambrosiakaka

Denna kaka har jag så gott som vuxit upp ihop med. Riktigt saftig.

Ingredienser

  • 250 g margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Saften av 1 apelsin
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • 3-4 msk vatten
  • 150 g syltade apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna 25x30 cm.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt apelsinsaft, rivet skal och matfett. Rör ner mjöl och bakpulver i blandningen.
    3. Häll smeten i långpannan och grädda ca 35 min i 160 grader (pröva med sticka). Låt kakan svalna.
    4. Gör sedan glasyren och bred ut på kakan då den svalnat.
    5. Strö över de syltade apelsinskalen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben