Mormors Grynkorv

Denna gjorde min mormor.

Ingredienser

  • 5 m krokfjälster
  • 4 dl mjölk
  • 250 g korngryn
  • 1½ dl buljong
  • ½ gul lök
  • ½ msk matfett
  • 750 g nötfärs
  • 750 g fläskfärs
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 msk salt
  • 1½ tsk vitpepparkorn,malda
  • 1½ tsk kryddpepparkorn,malda
  • 2 krm ingefära
  • 2 krm nejlikor,malda
  • Instruktioner

    1. Lägg fjälstern i blöt över natten,kolla att de är hela. Koka upp mjölk, låt svalna, låt stå i kyl över natten. Koka korngrynen mjuka på svag värme i buljongen, under lock i ca 45 minuter, kyl väl. Hacka och fräs löken i lite matfett.
    2. Arbeta ihop färsen med korngryn, potatismjöl till en smidig smet. Tillsätt löken, salt, peppar, ingefära och nejlikor, blanda späd sen med mjölken. Fyll smeten i fjälstern,de skall vara ungefär halvfyllda. Gör dem lagom stora, knyt till dem med hushållssnöre i båda ändarna. Gnid in med salt. Förvara dem i kylskåp över natten. Sjud under lock ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    inkabo 13 december 2009

    koka 250 g korngryn i 1,5 dl buljong...???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben