Mormors havrekaka

Serverar: 10-12 portioner

En härlig saftig rustik kaka med potatis och havregryn. Farinsocker och karamellsirap ger den extra god smak

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 3 medelstora kokta potatisar ( ca 225 g )
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk culinary syrup karamell
  • Dekoration
  • 1 dl florsocker
  • Ca 25 g hallon
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Rör matfett och farinsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, samt äggulan, rör om ordentilig mellan. Pressa potatisarna.
    2. Blanda havregryn, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, pressad potatis och culinary syrup i äggsmeten. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad avlång sockerkaksform, 2 liter.
    3. Grädda på tredje falsen nerifrån ca 45 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna.
    4. Dekoration: Stälp upp kakan på ett serveringsfat. Pudra över florsocker och dekorera med hallon och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben