Mormors Julbröd

Serverar: 8 portioner

Min mans mormor brukade göra detta bröd varje jul. Helt underbart gott! Det blir en ganska stor sats med 8 stycken bröd.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 500 g brun farin
  • 150 g jäst (3 paket)
  • 1 tsk salt
  • 2 l vetemjöl
  • 2 l rågsikt
  • Instruktioner

    1. I en stor bunke häller du 1 liter ljummet vatten, smula ner jästen.
    2. Vispa ner äggen i vattnet, häll i farin och salt. Rör i vetemjöl och rågsikt, ta lika mycket av varje. Är osäker på mängden för tillfället men det ska bli lite lagom lös deg.
    3. Låt degen jäsa 30 min. Sätt ugnen på 175-200 grader.
    4. Knåda degen ytterligare, ha eventuellt i lite mer mjöl. Forma till 8 st bröd och nagga. Låt jäsa 20 minuter. Grädda i ugnen till dom får fin brun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben