Blanda socker, vatten, sirap, kanel, nejlikor och ingefära i en kastrull och värm blandningen.
Tag av den från spisen och tillsätt smöret.
Rör tills den är alldeles kall.
Blanda bikarbonaten i 1 msk ljummet vatten, häll detta i blandningen tillsammans med konjaken samt mjölet.
Arbeta ihop degen.
Degen kan bakas ut genast och lämpar sig mycket bra till julgubbar, djur eller andra figurer.
Den kan också bakas ut till vanliga pepparkakor. Lägg dem på smord plåt.
Grädda i medelgod ugnsvärme, 200-225 grader,
5-10 min tills de fått färg.
Har följt detta recept i över trettio år och ingen kan tävla med några andra pepparkakor. Dom är bäst helt enkelt. Har det i min gamla Bonniers kokbok från femtiotalet.
Har följt detta recept i över trettio år och ingen kan tävla med några andra pepparkakor. Dom är bäst helt enkelt. Har det i min gamla Bonniers kokbok från femtiotalet.