Köttet delas i stora bitar som sakta kokas upp i vattnet. Skumma noga.
Lägg i grönsakerna och kryddorna.
Allt ska koka under ett tätt lock med tyngd på.
Koka tills köttet är riktigt mört. Ta upp köttet och låt svalna. Koka spadet igen utan lock i 30 minuter.
Sila spadet.
Ta bort köttet från benen och dela i mindre bitar.
Koka spadet och köttet i 30 minuter utan lock.
Skär den kokta moroten i skivor och lägg ut i botten av en vattensköljd sockerkaksform.
Häll i kött och spad ställ formen kallt.
Vid servering doppa formen lite i ljummet vatten så att när du sen vänder upp och ner på den, ska den lossna lättare. Placera på ett serveringsfat.
Gott till kokt potatis och rödbetssallad.
Har aldrig gjort sylta tidigare men vet på ett ungefär hur min mor alltid gjorde. Denna sylta motsvarar absolut mina förväntningar. Tack för receptet!