Mormors Linfröbröd

Serverar: 12-18 portioner

Tid: 10 minuter

Enkelt snabbt gott bröd. Gör bullar, tekakor eller i långpanna. Min mormors recept.

Ingredienser

  • 50g jäst (torr eller färsk)
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1½ tsk salt
  • 1 msk mörk sirap
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl krossade linfrön
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 8-10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    På torrjäst - blanda alla torrvaror i maskin och därefter vatten, olja och sirap. Kör sedan degen i maskin 6- 10 minuter. På färsk jäst - lös upp jästen i vattnet, tillsätt sedan olja och sirap. Blanda i linfrön, graham och vetemjöl och kör i maskin 6-10 minuter. Jäs under bakduk ca: 30 minuter Stjälp upp degen och gör en "korv", dela upp den i 12- 18 bitar och lägg på plåt. Platta till mycket för tekakor - lite för bullar. För långpanna stjälp ner degen i pannan, platta till och dela upp med en oljad degskrapa eller kniv Sätt på ugnen 250 grader och jäs under bakduk igen ca: 30 minuter. Grädda brödet gyllenbrunt i mitten av ugnen ca: 10 minuter. Låt sedan svalna inlindat i bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben