Mormors lussekaka

Lite annorlunda lussekaka

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1½ dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 påse syltade apelsinskal (60 g)
  • 2 dl korinter (125 g)
  • Nötsmet
  • 1 ägg
  • 2 dl brun farin
  • 3 dl nötkärnor (200 g)
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 175 grader
    2. Smörj och ev bröa en slät form, gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Rör smör och socker riktigt poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
    4. Blanda mjöl, apelsinskal och korinter. Rör försiktigt ner blandningen i smeten.
    5. Bred ut den i formen. Vispa ägg och farinsocker poröst till nötsmeten. Mal nötkärnorna och rör ner dem i blandningen. Bred nötsmeten över kaksmeten i formen.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen 45 minuter-1timme. Låt kakan kallna. Stjälp upp den med nötsidan upp. Pudra ev över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben