Dessa kakor är jag uppväxt på. Mormor kallar dem för Dubbelt så goda och det håller jag verkligen med om. De är även goda utan kräm emellan. Du kan även tillsätta någon tsk kakao i krämen.
Glutenfria.
Ingredienser
4 äggvitor
200 g sötmandel
25 g hasselnötter
5 dl florsocker
Smörkräm
100 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
1 äggula
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggvitorna hårt. Mixa mandel och hasselnötter fint i en matberedare. Blanda med florsocker och vänd ner i äggvitorna.
Spritsa ut smeten i klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. De flyter ut, så gör inte fler än 10 på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en riktigt fluffig vit kräm.