Mormors mandelkakor - Dubbelt så goda

Dessa kakor är jag uppväxt på. Mormor kallar dem för Dubbelt så goda och det håller jag verkligen med om. De är även goda utan kräm emellan. Du kan även tillsätta någon tsk kakao i krämen. Glutenfria.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 200 g sötmandel
  • 25 g hasselnötter
  • 5 dl florsocker
  • Smörkräm
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa äggvitorna hårt. Mixa mandel och hasselnötter fint i en matberedare. Blanda med florsocker och vänd ner i äggvitorna.
    3. Spritsa ut smeten i klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper. De flyter ut, så gör inte fler än 10 på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
    4. Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en riktigt fluffig vit kräm.
    5. Sätt ihop kakorna två och två med kräm i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben