Mormors mjuka pepparkakor

Serverar: 25 portioner

Det här är skånska pepparkakor när de är som bäst! Testa dem med en god ädelost, det är ljuvligt gott.

Ingredienser

  • 350 g ljus sirap
  • 100 g brun farin
  • 350 g vetemjöl
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°. Ta fram matberedare och en bra våg. Mät upp sirap och farin direkt i kastrullen.
    2. Värm blandningen tills farinsockret smält och allt har en mjuk konsistens.
    3. Medan sirapslösningen svalnar till fingervärme, ta fram mixer och väg upp de torra ingredienserna. Kör först de torra ingredienserna i mixern därefter sirapslösningen så att allt blandas. Låt nu degen kallna.
    4. När detta är klart så klickar du ut en stor msk på plåtar som är smörade och mjölade – inte bakplåtspapper. Se till att du har ca 10 cm mellan klickarna på plåtarna.
    5. Baka av i 180° i ca 10 min. Ta loss kakorna från plåtarna efter ca 3-4 min, och låt svalna. Lägg dem luftigt i en burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Marita 28 november 2013

    Är det inget smör eller margarin i degen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben